Voorpremière "Dying to Live"

56 keer bekeken 0 reacties

Begin

14-03-2023 om 16:15

Einde

14-03-2023 om 19:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

 

UITNODIGING  VOORPREMIERE KRO-NCRV 2DOC:

DYING TO LIVE

Een documentaire over huisarts Mirjam Willemsen

die palliatieve zorg verleent én zelf ongeneeslijk ziek is

14 maart - 16:15 -19:30 uur

OZW-gebouw, VU Campus

Op 14 maart is er speciaal voor studenten geneeskunde en verpleegkunde, aio’s en docenten de voorpremière van de KRO-NCRV documentaire Dying to live.

Na de filmvertoning is er een panelgesprek met studenten en experts. In het panel nemen o.a. plaats: Mirjam Willemsen (huisarts), Anja Guldemond (verpleegkundig specialist), Saskia Teunissen (bestuurder PZNL, hoogleraar palliatieve zorg/hospicezorg UMC Utrecht), Sander de Hosson (longarts en auteur) en Lia van Zuylen (hoogleraar klinische palliatieve zorg, Amsterdam UMC).  

Bekijk de trailer >

Ik meld me aan

Palliatieve zorg & onderwijs

Als patiënt merkt Mirjam dat palliatieve zorg beter kan. Met deze documentaire wil ze naast haar collega zorgprofessionals, ook studenten in de zorg- en medische opleidingen inspireren.

Ook jij krijgt mogelijk tijdens je studie en later als zorgprofessional, te maken met ongeneeslijk zieke patiënten. Daarom nodigen PZNL (Palliatieve Zorg Nederland), KWF en O²PZ (programma Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg) je van harte uit om deze documentaire samen te kijken. We gaan met elkaar in gesprek over hoe je als zorgprofessional het taboe rond doodgaan kunt doorbreken en de palliatieve zorg kunt verbeteren.

Programma

Inleiding, filmvertoning (90 min), Q&A Panel

Voor wie         

Studenten geneeskunde & verpleegkunde, artsen in opleiding, docenten/opleiders

Plaats & tijd    

Dinsdag 14 maart – 16:15 tot 19:30 uur

Waar

VU-campus, OZW-gebouw

Catering          

Bij ontvangst koffie/thee & snack, aansluitend een borrel

Kosten

Geen (wel aanmelden svp!)

Info

documentaire@kwf.nl

Bart en Mariska Beckers maakten de documentaire Dying to Live over Mirjam. De documentaire wordt uitgezonden op 16 maart om 22.18 uur door KRO-NCRV op NPO2 en is daarna terug te kijken via 2doc.nl.

0  reacties

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen