Open spookhuis AmsterdamUMC

45 keer bekeken 0 reacties

Begin

07-03-2024 om 16:30

Einde

07-03-2024 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Spookhuis? Vertel?

De oorsprong van het Utrechtse spookhuis voor geneeskunde studenten, is een initiatief van studenten om 7 maart studenten geneeskunde te ontvangen om in gesprek te gaan over de spookverhalen die bestaan omtrent het in opleiding komen voor een specialisatie. Zo leeft het idee dat je voor een succesvolle carrière als medisch specialist in het ziekenhuis 80 uur per week moet werken, je gepromoveerd moet zijn en geen tijd hebt voor andere interesses, laat staan een gezin. Dit is onzin. Dit zijn spookverhalen. Spoken verdwijnen als je er over praat, open bent.

Zo hebben specialisten in het UMCU initiatief genomen om in gesprek te gaan met studenten (het Spookhuis) : “het is onze verantwoordelijkheid om die spookverhalen te ontkrachten. Om een reëel beeld te schetsen van de vervolgopleidingen als medisch specialist. Om de kloof tussen opleiders en studenten te verkleinen. In navolging daarop ontvangen onze collegae in het LUMC ook een spookhuis, in het LUMC georganiseerd.

Natuurlijk moeten we dit onze Amsterdamse studenten ook bieden. Ook wij (met onder andere Freek Daams, Els Nieveen van Dijkum en collegae van de gyn Anne Timmermans en een aantal collega’s van andere “spook”-specialismen) zullen donderdag 7 maart van 16:30-18:00  klaar zitten in onze heelkunde overdrachtsruimte (VU ZKH 7A87) om studenten te ontvangen om spookverhalen over ons vak te bespreken. Iedere geneeskunde student van de VU of UvA van 1e tot 6e jaar is welkom. Wij gaan graag in gesprek. We hopen te horen welke vragen er leven en we zullen, voor zover we kunnen, antwoorden geven en inzichten delen. Andersom willen wij graag leren van jullie, de aankomende generatie collega’s wat jullie motiveert of weerhoudt.

Kom jij ook naar het Spookhuis? Donderdag 7 maart 16:30-18:00 AUMC-Boelelaan overdrachtsruimte heelkunde_ ZKH 7A87

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen