Ricardo Scholten, forensisch arts

Katharina Rennert 03-05-2021
2213 keer bekeken 0 reacties

Ricardo Scholten werkt bij de GGD Amsterdam, afdeling forensische geneeskunde en medische advisering (FGMA). Luister hier naar de podcastclip!


Luister hier naar de podcastclip

Ricardo Scholten werkt bij de GGD Amsterdam, afdeling forensische geneeskunde en medische advisering (FGMA). FGMA regelt de inzet van onafhankelijke artsen bij onderzoek van slachtoffers van zedendelicten en geweld, bij ambtelijke lijkschouwingen en bij keuringen (in verband met bijzondere bijstand, parkeervergunningen, schuldsanering, huisvesting en leerlingenvervoer). Forensische artsen van FGMA houden spreekuren in detentiecentra en zij verlenen samen met verpleegkundigen medische zorg aan arrestanten in cellencomplexen van de politie.

Een forensisch arts is een arts die zich na de geneeskunde studie heeft gespecialiseerd in de forensische geneeskunde. Forensisch artsen werken in de eerste lijn en houden zich bezig met medisch onderzoek en advisering ten behoeve van politie, Openbaar Ministerie en gemeenten, dit in het kader van handhaving, opsporing en strafrechtspleging.

Lees hier meer informatie over de opleiding tot forenisch arts:

Afbeeldingen

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen