Martijn Haentjens - verzekeringsarts

17-11-2021
1347 keer bekeken 0 reacties

Martijn Haentjens werkt als verzekeringsarts bij UWV in Amsterdam. Als verzekeringsarts bij UWV stel je vast of een cliënt ziek is of gebreken heeft waardoor hij of zij niet in staat is om te werken. Luister hier naar de podcast!


LUISTER HIER NAAR DE PODCASTCLIP!

UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen en zorgt voor een deskundige en efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wazo en Ziektewet.
Met jouw medische deskundigheid als verzekeringsarts onderzoek je lichamelijke en psychische belemmeringen. Dit doe je op basis van beschikbare informatie die je beoordeelt of bespreekt met de cliënt tijdens een spreekuur. Dit verwerk je tot een advies of beslissing, met de sociale wetgeving en juridische afspraken als kader. Je verantwoordt je daarmee aan de cliënt en aan de maatschappij. Ruim 200.000 mensen vragen jaarlijks de verzekeringsarts om hun expertise.

Als het je, naast medisch handelen, interesseert om de mens en zijn persoonlijk, sociaal en fysiek functioneren te beschouwen in onze maatschappelijke en juridische context, dan is verzekeringsgeneeskunde mogelijk iets voor jou. In dit vak belichaam je hoe we als maatschappij voor de zwakkeren zorgen, op een rechtvaardige manier die recht doet aan individu én collectief. Geen eenvoudig vak dus, omdat behalve medische en wetstechnische kennis, het ontwikkelen van een goed moreel kompas noodzakelijk is.

Interesse gewerkt? Hieronder meer over het specialisme verzekeringsgeneeskunde: Homepage | UWV (werkenbijuwvalsarts.nl)
Naar het hart van de sociale verzekeringsgeneeskunde - TBV-Online
Vlog - Verzekeringsarts Martijn - YouTube
Podcast luisteren | medischcontact

Afbeeldingen

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen