Minder piekeren: praktische tips

23-04-2020
708 keer bekeken 0 reacties

Pieker je wel eens? Piekeren kan je omschrijven als een stroom van terugkerende gedachten. Tijdens het piekeren worden er allerlei (onprettige) scenario’s afgespeeld in het hoofd die waarschijnlijk nooit gaan plaatsvinden.

Alsof je constant dezelfde aflevering van GTST bekijkt. Wat als er dit gebeurd.. en dan..? Deze tijd van onzekerheid, werkdruk en eenzaamheid leent zich uitstekend voor piekergedrag. En daar kan je tegen doen. Mirjam Pol schrijft daarover in haar boek ‘Succesvol studeren':

“Het gaat bij piekeren bijna altijd om situaties die niet op te lossen zijn. En als het wel op te lossen is, is piekeren geen goede methode om die oplossing te vinden. Als een probleem oplosbaar is, werk dan aan de oplossing in plaats van te piekeren. Als een probleem niet oplosbaar is, zorg dat je piekergedachten verminderen.”

Piekergedachten bespreken
Hieronder lees hoe je je piekergedachten kunt verminderen. Mocht je je piekergedachten willen bespreken, dan kan je een telefonische afspraak maken met de studieadviseurs.

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen