Webinar: Corona in ons brein

12-05-2020
906 keer bekeken 0 reacties

Kijk vanmiddag, dinsdag 12 mei (16.00-17.00u) naar de webinar 'Corona in ons brein' door Prof dr Arjen Brussaard (onderzoeksinstituut Amsterdam Neuroscience) en dr Marie-Jose van Tol (UMCG).

Gasten: Prof dr Arjen Brussaard (onderzoeksinstituut Amsterdam Neuroscience) en dr Marie-Jose van Tol (UMCG)
Zoom: https://zoom.us/j/91757131271?pwd=TGg2dGF5Z0xKK0pTcjJyaUZKbHBOZz09
Password: PFC@2020

Naar aanleiding van recente studies die laten zien dat het coronavirus mogelijk ook onze hersenen kan infecteren heeft vice-cuco Psychisch Functioneren en Cognitie, Taco de Vries, de directeur van het onderzoeksinstituut Amsterdam Neuroscience, professor Arjen Brussaard, uitgenodigd voor een interview. Hij zal hem vragen naar het bewijs dat het virus inderdaad ons brein kan binnendringen en wat voor consequenties dit heeft. Welke klachten ondervinden de patiënten daarvan? En wat voor onderzoek wordt er gedaan binnen Amsterdam Neuroscience om hier meer over te weten te komen? Tijdens het webinar zal Arjen Brussaard op al deze vragen antwoord geven en natuurlijk ook op de extra vragen van jullie.

Dit interview wordt gevolgd door de presentatie van dr. Marie-José van Tol van het Universitair Medisch Centrum Groningen over Corona en mentaal welzijn. Het corona-virus bedreigt onze volksgezondheid, en niet alleen onze somatische gezondheid. Door de maatregelen heeft het virus voor iedereen consequenties en die kunnen tot grote psychische problemen leiden. Sinds de uitbraak wordt wereldwijd onderzoek gedaan naar welke persoonlijke- en omgevingskenmerken bijdragen tot mentale weerbaarheid, en ook welke kenmerken bijdragen tot psychische problemen. In deze webinar zal dit recente onderzoek besproken worden en zal Marie-José van Tol antwoord geven op jullie vragen.

Go viral! Groet, Ursula Klumpers, cuco PFC

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen