De SWAB-straat - Anne-Sophie

22-06-2020
1572 keer bekeken 0 reacties

Zodra de reguliere zorg langzaam werd opgestart, ontstond er behoefte aan medewerkers die patiƫnten konden testen voor zij bijvoorbeeld een operatie zouden ondergaan. Co-assistent Anne-Sophie ging aan de slag bij de SWAB-straat van Amsterdam UMC, locatie VUmc en schreef hier een korte blog over.

“De afgelopen periode is voor iedereen een gekke periode geweest. Opeens was daar Corona. Wat eerst nog een ver-van-ons-bed-show leek, was opeens ook in Nederland gaande. Alles werd van de ene op de andere dag stilgelegd. Coschappen gingen niet meer door en ons zo gestructureerde leventje stond ineens op zijn kop. Zo veel vrije tijd, wat moesten wij daar opeens mee? 
Het klonk in eerste instantie als muziek in ons oren na de drukke weken in het ziekenhuis even bijkomen. Maar al snel werd duidelijk dat dit niet binnen een week of twee zou overwaaien en dat alle helpende handjes nodig waren. Iedereen ging opzoek naar werk en schreef zich massaal in bij de co-raad om zijn of haar steentje bij te dragen. Zo ook ik.

Nu zijn wij 8 weken verder en beginnen de corona besmettingen en IC opnames eindelijk te dalen. Waarmee ook weer nieuwe werkzaamheden ingevuld moeten worden in verband met de normale ziekenhuiszorg die weer opgestart wordt. Ik vond eindelijk een baantje waar ik mijn steentje bij kan dragen aan deze crisis.
Op dit moment werk ik in de SWAB-straat van het Vumc. Alle mensen die voor operatie gaan moeten door ons gebeld worden en ingepland worden voor een SWAB test. Het is precies wat je je erbij voorstelt en wat je al redelijk vaak op tv langs hebt zien komen. Wij in beschermende kleding en auto’s die langsrijden voor een test. Veel mensen zijn erg dankbaar dat wij dit werk doen en zijn blij dat ze langs mogen komen. Ook vaak krijgen wij de vraag of we ook niet even hun man/vrouw of kinderen kunnen testen, maar helaas. We moeten ons aan de protocollen houden.
Toch begin je nu ook te merken dat mensen het onnodig vinden. Waar de maatregelen worden verminderd zijn mensen ook aan het verzwakken. Ze zijn toch niet ziek of hebben geen klachten. Wij proberen hen er dan weer ervan te overtuigen dat het echt moet en het belangrijk is om Corona de baas te zijn.

Het testen wordt in elk ziekenhuis alweer minder en het ziet er naar uit dat de coschappen bijna weer van start gaan. Het was een interessante tijd en het is zeker nog niet voorbij maar wel erg fijn dat wij weer kunnen gaan beginnen.”

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen