Tips van de bachelorstudent

12-08-2020
1602 keer bekeken 0 reacties

Lees hieronder welke tips Sheeney Magdalena (toekomstig tweedejaars geneeskundestudent) namens de studentenraad van 2020-2021 aan jullie wil meegeven!

Lieve eerstejaars geneeskundestudenten,

Het is al spannend genoeg om een studie aan de universiteit te starten, maar nu zal het collegejaar door de COVID-19 pandemie er ook nog eens iets anders uitzien dan normaal. Daarom wil de Facultaire Studentenraad (FSR) Geneeskunde VU 2020-2021 jullie helpen met een aantal “tips and tricks”!

Planning en leren

Je opleiding staat bekend om de grote hoeveelheid tentamenstof. Je hebt het waarschijnlijk al vaak aan moeten horen, maar een goede planning is echt the key to success. Maak een realistische planning voor wanneer je wat wil bereiken gedurende het blok en gebruik eventueel een agenda om dit wat meer te visualiseren. Na een tijdje zal het leren dan ook echt moeten beginnen. Er zijn allerlei handige websites te vinden op het internet waarmee je het jezelf iets makkelijker maakt, maak daar gebruik van! Voor het leren van anatomie kan je bijvoorbeeld de “Complete Anatomy” app downloaden op je telefoon of laptop. Deze app visualiseert de anatomie van het menselijk lichaam en is via je VU-mailadres volledig kosteloos aan te schaffen (redeem code: GJ7KI7TJSLAS). Na het leren kan je je kennis het beste testen door oefententamens te maken. Deze oefententamens zijn op de studentenraad website te vinden.

Blijf jezelf

Daarnaast willen we je meegeven dat iedereen een eigen leercurve heeft gedurende de opleiding. Je bent bezig het fundament van jouw toekomstige carrière op te bouwen en niet iedereen ervaart deze leerlijn op dezelfde manier. Focus je daarom op jezelf en vergelijk jezelf niet met anderen. Blijf wel met je studiegenoten goed in contact om ervaringen en problemen met elkaar te delen. Indien jullie er samen niet uit kunnen komen, zijn wij als FSR Geneeskunde VU natuurlijk altijd te bereiken. Wij zullen ons best doen om jullie te helpen!

Wij hopen dat we de start van je geneeskundeopleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam met deze “tips and tricks” iets gemakkelijker hebben gemaakt. Wij wensen jullie een heel plezierig en succesvol jaar toe. Schroom vooral niet om bij vragen ons te benaderen via e-mail of social media!

FSR Geneeskunde VU 2020-2021

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen