Tips van de masterstudent

25-08-2020
1656 keer bekeken 0 reacties

Lees hieronder de tips van toekomstig masterstudent Rania El Habib, waar zij terugblikt op haar bachelor!

Nerveus, angstig, enthousiast, ‘fight or flight’.
Een nieuwe opleiding, een nieuw begin en dat in deze gekke Corona tijden.
Hoe overleef je de studie geneeskunde? Ik heb geen flauw idee. Ik weet niet hoe ik het heb gedaan, maar het is me gelukt en het zal jou ook lukken.

Hierbij mijn 5 tips om het allemaal wat makkelijker te maken (hoop ik):

1. Kom naar college.

Probeer zoveel mogelijk bij de colleges aanwezig te zijn. Dit was mijn life saver de afgelopen 3 jaar. Een actieve houding is een must have, maar het is okay als je even je ogen niet kan open houden of toch even op je telefoon kijkt. Je bent er en je neemt van alles op zonder dat je het door hebt.

2. Vergelijk jezelf niet met anderen.

Geneeskunde creëert een redelijke competitieve omgeving. Onthoud dat iedereen anders is; dit betekent dat iedereen op zijn eigen tempo leert en op zijn eigen manier. Ben jij degene die graag aantekeningen maakt, koop dan een groot college blok en maak ze. Ben jij degene die gewoon lekker luistert naar wat er gezegd wordt en je niet zo van het schrijven bent, ga dan lekker achterover zitten en luister lekker. Zoek en vind wat bij jou past en let niet te veel op anderen.

3. Wees aanwezig en zorg voor een actieve houding in de studiegroepen.

De studiegroepen zorgen ervoor dat je de kans krijgt om jezelf actief te verdiepen in de leerstof. Wees niet bang om antwoord te geven of vragen te stellen tijdens de studiegroepen. Niemand zal je gek aankijken denk lekker mee op deze manier blijft er van alles in je hoofd.

4. Plan studeersessies met je vrienden (online of in real life).

Samen leren of samen alleen leren kan er voor zorgen dat je gemotiveerd wordt op de momenten waarop je echt geen zin hebt, maar toch echt moet gaan beginnen met leren. Als je elkaar de leerstof uitlegt weet je daarnaast zeker dat je het goed hebt begrepen.

(Als je hiermee extra hulp kunt gebruiken, kijk dan ook eens op deze pagina, red.) 

5. Vergeet niet te genieten.

Gun jezelf wat rust en luister naar dat stemmetje in je hoofd dat zegt: ‘Ik heb een pauze nodig of ik wil naar buiten.’’ De aankomende drie jaar zullen voorbij vliegen, voordat je het door hebt, is het allemaal voorbij. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om genoeg mooie herinneringen te maken. Je zal nooit terugkijken en denken had ik op die leuke dag maar gestudeerd.

Rania El Habib (Toekomstig MSc Geneeskunde)

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen