Tips van de student-assistent

27-08-2020
1580 keer bekeken 1 reacties

Lees hieronder tips van student-assistent anatomie Shannon Loor, waar zij je tips geeft voor de aankomende practica!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Allereerst, gefeliciteerd dat jij bent aangenomen voor de befaamde opleiding Geneeskunde! Er staat jou, vooral met de COVID-19-pandemie, een spannende en stressvolle tijd te wachten. Toch zullen er tal van momenten en ervaringen zijn die jouw studententijd memorabel maken. Het vorige had ook omgekeerd gekund, maar zoals je bij de MCV-practica zal leren: eindig altijd met een positief punt. Voordat jij officieel start met dit nieuwe hoofdstuk in jouw leven, wil ik jou “3 rules to survive med school” meegeven die mij erg hebben geholpen gedurende de afgelopen twee studiejaren en die zullen voorkomen dat jouw cortisolgehalte chronisch verhoogd is (no worries, je leert dat nog wel 😉).

1. Show up

Zorg er allereest voor dat je alle practica en zoveel colleges als mogelijk bijwoont. Mocht dat je in eerste instantie niet meteen lukken (want ja, we hebben inderdaad naast Geneeskunde ook nog een leven), zorg er dan wel voor dat je de colleges zo snel als mogelijk en zeker voorafgaand aan de practica terugluistert. Het zijn vooral de anatomiecolleges die een essentiële basis bieden voor de anatomiepractica die zullen volgen.

2. Brace for impact

Bereid de practica voor! Luister de colleges terug, maak aantekeningen en bereid vooral de vragen die bij elk practica zijn bijgevoegd voor. Dit zijn nou juist de vragen die terugkomen op het tentamen. Hiervoor is het bij de anatomiepractica handig om een anatomie atlas te gebruiken. Zelf ben ik erg tevreden over de Sobotta, maar worden de illustraties van de Netter bij de practica gebruikt. Ook zijn de “Complete Anatomy” app en de websites “Medlyfe” en “Anatomie-Amsterdam” handig ter visualisatie van de theorie (kijk bijvoorbeeld ook eens op onze pagina met handige links, red.).

3. Be bold

Een goede voorbereiding biedt ruimte en tijd om de preparaten grondig te bekijken. Er is naar mijn zeggen geen betere manier om het menselijk lichaam te bestuderen dan vanuit een echt menselijk lichaam. Maak hier gebruik van. Doe dus actief mee met de les, stel veel vragen aan de student-assistenten, bespreek wat onduidelijk is en zorg ervoor dat je alle preparaten hebt bekeken aan het einde van de practica.

Een goede voorbereiding en actieve houding maken het niet alleen leuker voor ons als student-assistenten om de lessen te verzorgen, maar zorgen ook ervoor dat jij het maximale uit de lessen haalt en een onderdeel minder te leren hebt voor het tentamen. Zo kun je in ieder geval alvast op de anatomie onderdelen punten scoren!

Shannon Loor

Derdejaars geneeskundestudent, student-assistent Anatomie.

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

1  reacties

Maryse Vorm

27-08-20 om 16:51

Great article Shannon! ❤️

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen