Tips van de tutor

27-08-2020
1473 keer bekeken 1 reacties

Lees hieronder de tips van tutor en patholoog Aart Mookhoek!

Van harte gefeliciteerd dat jullie hier in Amsterdam Geneeskunde gaan studeren!

Aan het einde van jullie studie wacht een mooi en uitdagend beroep. Ook de weg naar het artsexamen is zeer interessant. Het is een grote stap om van de middelbare school naar de (digitale) collegebanken van het VU medisch centrum te komen. Dit zal wennen zijn, zeker nu COVID-19 onze samenleving zo ingrijpend veranderd heeft. Langs deze digitale weg geef ik jullie graag advies mee voor de komende maanden (en jaren).

Tutorlessen

Tijdens de tutorlessen ga je samen met een groep medestudenten kennis opdoen. Laat jezelf in deze veilige omgeving zien. Soms ben je de voorzitter of word je gevraagd een presentatie te geven. Stel vragen, help je medestudenten, oefen met presenteren en werk aan je communicatieve vaardigheden. Dit is soms eng, maar hier kan je samen met medestudenten belangrijke vaardigheden leren die je later als arts nodig hebt.

Ambitie

Balanceer je academische carrière met je nieuwe sociale leven. Studentenverenigingen, sport en een bijbaan zijn interessant en niet onbelangrijk. Ga voor jezelf echter na wat je ambitie is binnen de opleiding en hoever je later als arts wil komen. Als je veel ambitie hebt, en dat juich ik natuurlijk toe, dan betekent dat je vanaf het begin daar hard voor moet werken. Als je in het begin van je studie veel en tijd en energie investeert, kan je dat al vroeg mooie kansen opleveren. Begin op tijd met jezelf in het ziekenhuis te laten zien. Zo kan je bijvoorbeeld interessante klinische ervaring opdoen of meewerken aan onderzoek dat je als student al een publicatie oplevert.

Verantwoordelijkheid

Als student Geneeskunde ben je vanaf nu zowel student als arts van de toekomst. Dat betekent enerzijds dat je net als andere studenten mag genieten van een mooie en onvergetelijke studententijd. Anderzijds betekent het dat je vanaf nu de verantwoordelijkheid hebt tegenover jouw toekomstige patiënten om jouw medische kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

Ik kijk ernaar uit jullie gedurende de opleiding te ontmoeten.

Aart Mookhoek (Patholoog en Tutor)

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

1  reacties

Corien

30-11-20 om 19:34

Mooi gesproken Aart

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen