Tips van de studieadviseurs

13-01-2021
1470 keer bekeken 0 reacties

Studeer in kleine blokken, bijvoorbeeld van 30 minuten. Moeilijke of lastige stof aan het begin van de dag, makkelijke stof aan het einde van de dag. Als je coschappen volgt: zie welke ruimte de avond en het weekend biedt om naar buiten te gaan.

Houd je brein gezond tijdens de corona-crisis! Lees hieronder meer handige tips van studieadviseurs Marjolein Pouw en Renate Dekker.

Hou het simpel waar mogelijk, het leven is momenteel al lastig genoeg. Dat lijkt een dooddoener maar met een aantal voornemens kom je al een heel eind.

Pauzeer geregeld. Kijk of het lukt dat zonder schermtijd te doen. Een kop koffie of thee drinken en naar buiten staren is ook goed!

Pak een oude hobby op, of een nieuwe. Zoek je tekenspullen weer eens op of die breipennen. Je kunt nooit genoeg sjaals hebben (of weggeven).

Ga voldoende naar buiten. Spreek ergens af en loop samen een rondje. Buren met een hond? Die wil wel mee! Laat je niet teveel weerhouden door de donkere dagen, ga er tussen de middag op uit.

Kijk wat er wel mogelijk is binnen de regels van de RIVM. Studeer samen als de ruimte dat toelaat. Samen studeren is leuker. Sluit af met een lunch of wandeling.

Je kunt ook via FaceTime samen studeren, ieder op zijn eigen werkplek. Zien studeren, doet studeren.

Zorg voor een goede nachtrust, werk aan je ‘slaap hygiëne’. Verdiep je eens in manieren om beter te leren slapen.

Wellicht is Mindfulness iets voor jou? Op hetfittebrein.nl vind je bijvoorbeeld een 3 minuten ademruimte oefening.

Lees het bericht van NOSop3 met tips: zo blijf je thuis mentaal gezond. 

Bekijk een speciale pagina van de Hersenstichting over het gezond houden van je hersenen in deze corona-crisis. 

Als je echt depressieve klachten ontwikkelt, begin dan eens met gewoon een beetje wandelen. Lees het artikel van het AD waarin wetenschappers oproepen te blijven bewegen. 

 

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen