Hoe breng jij de wachttijd door?

11-04-2021
1338 keer bekeken 0 reacties

Tussen de bachelor en de master geneeskunde zit voor veel studenten een wachttijd. En door corona is die ook nog toe genomen, terwijl we niet even lekker naar het strand op Bali kunnen gaan. Om wat inspiratie op te doen vroegen we aan drie studenten "Hoe breng jij de wachttijd door?"

Hablar Español!

Na de bachelor ging ik op reis en wilde ik graag Spaans leren, wat ook een must was voor mijn geplande coschap in Zuid-Amerika. Ik belandde bij een taalschool in Cuzco, Peru.

Helaas zorgde Corona al snel voor een strenge lockdown en ging het land op slot. Ik zat gelukkig samen met enkele studenten van de taalschool in een appartement. Met elkaar moesten we onszelf binnen vermaken met spelletjes, yoga sessies en Spaans lesjes.

Eenmaal terug in Nederland lagen de coschappen ondertussen stil en kon ik voorlopig nog niet beginnen. Daarom ging ik door met de taalcursus via Skype, met mijn lerares uit Peru. Leuker dan verwacht, en zo kon ik ook op de hoogte blijven van de situatie daar. Helaas gaat mijn coschap in Colombia niet door, maar dat Spaans komt zeker weten later nog van pas!

~ Annemarie


Leiderschap

In mijn wachttijd wil ik graag zo veel mogelijk leren. Ook op een ander vlak dan we gewend zijn in de opleiding, namelijk op bestuurlijk vlak.

Zo ben ik voorzitter van de Facultaire Studentenraad Geneeskunde VU, van VCMS, Vereniging Chirurgie voor Medische Studenten en van VUsap, het VU studenten anatomieproject.
Daarnaast vind ik het leuk om ook alvast praktisch bezig te zijn en zo misschien ook beter voorbereid de coschappen in te kunnen gaan, dus ben ik Student-zorg-assistent op Traumatologie en plastische chirurgie in Amsterdam UMC, locatie Boelelaan.
Verder vind ik het ook belangrijk om in mijn wachttijd veel tijd te kunnen besteden aan mijn hobby: wedstrijdrijden met mijn paard.

Ik zou mee willen geven aan iedereen: geniet van je wachttijd, want er zijn zoveel leuke en leerzame dingen die je hierin kan doen. Echt waar, zo erg is het niet om even te moeten wachten!

Liefs, 
Gaia


 

Tweede master

Mijn naam is Cilla en ik ben momenteel vierdejaars geneeskunde student. Tijdens de bachelor heb ik al eens nagedacht of ik een tweede masteropleiding wilde volgen maar omdat ik bang was dat het dan wel een heel lange “zit” zou worden, heb ik destijds deze keuze niet gemaakt.

Toen ik te weten kwam wat de wachttijd zou worden tussen mijn wetenschappelijke stage en mijn coschappen, heb ik besloten om een tweede master, namelijk Health Care Management aan de Erasmus Universiteit te volgen. Een keuze waar ik absoluut geen spijt van heb. Je leert verder te kijken dan de spreekkamer.
Een zorginstelling is een complexe organisatie waar zorgprofessionals samen werken met managers. Ik vind het mooi dat wanneer je ook een geneeskundige achtergrond hebt, je de brug kan zijn tussen deze twee beroepen. Daarnaast zijn er een aantal kwaliteiten die je binnen de geneeskunde-opleiding niet leert maar wel altijd mooi meegenomen zijn, zoals leiderschapskwaliteiten, financiële- en organisatorische kennis. Zeker een aanrader! 

~ Cilla

 

 

Heb jij tips voor medestudenten om de wachttijd door te komen? Plaats een reactie of mail ons en dan voegen we jou verhaal toe aan deze blog! 

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen