Tips van de studentor

30-06-2021
923 keer bekeken 0 reacties

Tweedejaars bachelorstudent Omid begeleidde afgelopen jaar een groep nieuwe eerstejaars als studentor. Lees hier zijn terugblik op het jaar en welke tips hij heeft voor het nieuwe studiejaar!

Het afgelopen jaar was totaal niet wat wij hadden gehoopt. Maandenlang de hele dag naar je laptop staren in je eentje is niet de ideale studententijd. De eerstejaars studenten hebben nauwelijks de kans gekregen om elkaar goed te leren kennen. We kunnen er lang over klagen, maar dat verandert niets. Wat je wel kan doen, is ervoor zorgen dat de komende periode een wordt om niet te vergeten.  

 

Mijn advies is om lekker (overdreven) sociaal te gaan doen. Wat bedoel ik daarmee? Doe gezellig mee met activiteiten van de MFVU, kijk of er studentenverenigingen zijn die je aanspreken en ga naar de colleges. De MFVU heeft genoeg commissies waar je bij aan kan sluiten dus voor ieder wat wils. Ga uit je comfort zone en leer nieuwe mensen kennen. Na een jaar in je eigen bubbel gezeten te hebben, kan je nu even iets ‘anders’ doen. 

Geneeskunde studeren is niet alleen maar met je hoofd in de boeken. Naast de commissies bij de MFVU kan je ook kijken naar andere studentenorganisaties zoals het JVB en de FSR. Zij zijn met serieuzere taken bezig zoals het verbeteren van het onderwijs en zij organiseren ook interessante activiteiten. Het is misschien ook leuk om een (zorg gerelateerde) bijbaantje te nemen. 

Er zijn genoeg mogelijkheden om het komende jaar niet weer op je kamer door te brengen. Ikzelf geniet ervan om met veel verschillende dingen naast mijn studie bezig te zijn. Zo ontwikkel je je ook op andere gebieden en kan je even je hoofd uit de boeken halen. Deze tijd krijg je maar 1x en na het afgelopen jaar moeten we er nu 2x zoveel uit halen. 


 

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen