Frits Kleinen Hammans - psychiater

17-11-2021
1102 keer bekeken 0 reacties

Frits Kleinen Hammans werkt als psychiater bij een FACT team in Amsterdam Nieuw West, in een grote GGZ organisatie (GGZ inGeest). Luister hier naar de podcast!


Een FACT team behandelt en begeleidt patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen die ook problemen hebben op andere gebieden (financiën, wonen, werk, etc). Daarnaast is hij verbonden aan de VU en houdt zich bezig met onderwijs en opleiden; een leuke mix.

LUISTER HIER NAAR DE PODCASTCLIP!

Wat bijzonder is aan werken in het stadsdeel Amsterdam Nieuw West is dat je te maken hebt met een enorme diversiteit in je spreekkamer. De patiënten hebben nationaliteiten uit alle uithoeken van de wereld, en dat geeft heel veel kleur en verdieping aan zijn dagelijks werk. Heel bijzonder is om te zien wat voor impact armoede of andere maatschappelijke problemen vaak hebben op gezondheid en welzijn. De sociale determinanten van gezondheid, zoals die worden genoemd, hebben dan ook ruime aandacht in de behandeling. Zijn team bestaat uit allerlei disciplines; artsen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, psychologen, jobcoaches, maatschappelijk werk, een ervaringsdeskundige... Met zijn allen werken ze nauw samen om herstel van patiënten te bevorderen. Je kan medicatie geven om een depressie te behandelen, maar vaak treedt pas daadwerkelijk herstel op als de patiënt weer verbinding kan maken met mensen om zich heen, een zinvolle dagbesteding en een sociaal netwerk heeft. Daar maakt het FACT team zich hard voor om daar naar toe te werken.

Interesse gewekt? Lees hier meer over het werk als psychiater bij een FACT team.

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen