Arts, en nu? - Bedrijfsarts

06-04-2022
807 keer bekeken 0 reacties

Paul van Helden was op zoek naar een baan die hij goed met zijn persoonlijke leven kon combineren, waaronder ambities in sport. Lees hier meer over hoe Paul in de bedrijfsgeneeskunde terechtkwam.


Mijn naam is Paul van Helden. Ik ben opgegroeid in de Achterhoek, en ben mijn hele leven graag buiten in de natuur. Sporten en buiten spelen was mijn grootste passie. Het toevallig ingeloot worden voor een studie geneeskunde in Amsterdam; om vervolgens kennis te maken met de medische wereld, en alle ambities en prestaties op werkgebied, hebben mij vroeg aan het denken gezet. Dit paste niet helemaal in mijn manier van leven.

Tijdens mijn studie geneeskunde is het een uitdaging geweest om het studerende leven en werken als coassistent, te combineren met mijn carrière binnen de rugbysport. Als speler van het Nederlandse rugby team ben ik altijd op zoek geweest naar de balans tussen studie, werk, en al mijn sportactiviteiten.

Hoe blijf ik gezond en fit, en is het werken in een ziekenhuis en de opleiding te combineren met mijn ambities op sportgebied?

Waarom hoor ik bijna iedereen alleen spreken over zijn toekomst als specialist in het ziekenhuis, en als dat niet lukt dan word ik wel huisarts? Vanuit deze zoektocht ben ik terecht gekomen bij de bedrijfsgeneeskunde. Geneeskunde bedrijven binnen bedrijven. Dit leek mij wel wat, en de interesse was gewekt.

Sinds 2008 ben ik direct vanuit mijn opleiding geneeskunde gaan werken binnen de bedrijfsgeneeskunde. Vanaf 2015 ben ik geregistreerd bedrijfsarts. Nu heb ik ook mijn eigen onderneming, en werk ik voor verschillende arbodiensten. Vanuit Arbomaatschap heb ik contact met jonge collega artsen in mijn rol als supervisor, en zie dit als een verrijking van mijn vak.

Mijn interesse in de mens en gedrag is groot. De samenwerking van lichaam en geest. Vanuit de bedrijfsgeneeskunde is er aandacht voor preventie, en heb je tijd om de gezondheid en het welzijn van werknemers te bevorderen. Werken als bedrijfsarts is een uitdagende en veelzijdige baan. Je bent arts, coach en adviseur in één. Je streeft naar het vóórkomen van verzuim of uitval. Je coacht individuele werknemers op hoe zij gezond(er) kunnen leven, en duurzaam kunnen terugkeren in het werk. Daarnaast adviseer je organisaties over hoe zij hun werknemers vitaler kunnen krijgen. Want wie fit en gezond is, werkt met meer plezier en energie. 

Hierdoor ben ik in staat om mijn werk goed te combineren met mijn leven, waardoor ik met plezier en in goede gezondheid duurzaam mijn werk als bedrijfsarts kan uitvoeren. Ik kan het iedereen aanraden!

 

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen