Sneeuw in Seoul

25-10-2022
541 keer bekeken 0 reacties

Doe nieuwe ervaringen op tijdens de minor.  Zoals Soeraya Mulder; zij vertrok voor drie maanden naar Zuid-Korea om een aantal vakken te volgen aan een van de partneruniversiteiten van de Geneeskundefaculteit van de VU.

Hoe is het plan voor een minor in Korea ontstaan?

Ik heb altijd al naar het buitenland willen gaan voor mijn studie. In het eerste jaar van mijn bachelor had ik mij dan ook aangemeld voor ziekenhuisstage in Sint-Maarten, maar door corona is dat helaas niet doorgegaan. Voor mijn minor wilde ik dus hoe dan ook naar het buitenland. Toen ik eind 2020 keek naar wat er mogelijk was, zag ik dat ik met mijn bachelor onder andere naar Zuid-Korea kon. Ik ben een grote fan van K-pop en K-drama’s dus ik wilde al een langere tijd naar Korea. Daarnaast waren de coronagevallen in Korea toen ontzettend laag, waardoor de kans dat het door zou gaan een stuk groter was dan voor andere landen waar ik heen wilde, zoals Canada en Australië. De keuze was toen dus snel gemaakt.

Welke vakken heb je gevolgd? 

Ik heb in totaal 5 vakken gevolgd: Systems Neuroscience, Health in Old Age, Case Studies in Global Health, Health Inequality Studies en Korean Speaking for Beginners I. 

Wat zijn opvallende verschillen tussen jouw Nederlandse en Koreaanse medestudenten?

Het viel mij op dat Koreaanse studenten veel minder direct zijn naar zowel docenten als andere studenten. Zo merkte ik dat het bijvoorbeeld lastig was om bij een gezamenlijke opdracht gelijk een taakverdeling te maken. Er wordt in Zuid-Korea dan ook meer nadruk gelegd op beleefdheid en hiërarchie dan in Nederland.

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd tijdens je minor?

De belangrijkste les die ik heb geleerd tijdens mijn minor is om zelfstandiger te zijn. Het was namelijk de eerste keer dat ik uit huis ging wonen. Daarnaast moet je voor een minor in het buitenland zelf ontzettend veel regelen. Ik ben dan ook veel assertiever geworden en ik vind het veel minder erg om alleen op pad te gaan.

 

Wat is je mooiste herinnering aan je periode in Korea?

Mijn mooiste herinnering aan mijn periode in Korea is toen ik samen met twee vriendinnen in een café zat te leren voor de finals en het plotseling begon te sneeuwen. Ik had toen nog maar anderhalve week voor ik weer naar Nederland zou gaan en het had toen nog geen enkele keer gesneeuwd tijdens mijn uitwisseling. We gingen met z’n drieën direct naar buiten om van de sneeuw te genieten (en om wat leuke foto’s te maken). Op dat moment waren we de stress voor onze finals heel even vergeten.

Hoe heb je dit kunnen financieren, heb je en beurs gekregen of andere bronnen aangeboord?

Tijdens de coronacrisis heb ik een langere tijd gewerkt als vaccinatiemedewerker om te sparen voor mijn minor. Ik heb daarnaast ook een beurs gekregen van de VU van ruim €1250,-.

Welke tip heb je voor de nieuwe bachelor studenten geneeskunde over een minor  in het buitenland?

Als je een minor wilt doen in het buitenland, zoek alles dan ruim van tevoren uit en blijf op de hoogte van de deadlines voor de aanmeldingen, registraties, etc. Een minor in het buitenland is een hoop regelwerk, maar het is de ervaring meer dan waard!

Zelf een minor in het buitenland volgen?

Heb je zelf interesse in het volgen van een minor in het buitenland? Op 1 november 2022 vindt er een voorlichtingsmoment plaats van 12:00-13:00 uur  in de Amstelzaal.

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen