Wat kost een zorgstage in het buitenland?

20-12-2022
531 keer bekeken 0 reacties

Een zorgstage in het buitenland is een bijzondere ervaring en verrijkt je kennis van de cultuur en de gezondheidszorg in een ander land. Door mee te werken in het buitenland, word je ook in Nederland een betere arts.

Dit klinkt goed, toch? Maar welke kosten brengt 4 weken stage lopen in het buitenland eigenlijk met zich mee? Zijn er bijvoorbeeld subsidies mogelijk? Tweedejaars geneeskundestudent Nathan is afgelopen zomer naar Suriname geweest en deelt zijn kostenplaatje!

“De vrouw in het ziekenhuis  wiens man net was overleden en nu voor me zat. De jungle expedities met douchen in de rivier. De liefde die ik nu heb voor hangmatten.

Ik had het niet willen missen.

De zorgstage in Suriname was een van de leukste tijden van mijn leven. Het is ten eerste ontzettend gaaf, zowel het land als de mensen. Daarnaast is er de enorme gezelligheid met de andere stagairs. Naar mijn mening wordt je er een betere dokter van”.

Vlucht

Over de kosten; reken dat je een mooie stage kan hebben voor rond de 2000 euro. Het ticket kost tussen de 1000 en 1500 euro.

Verblijf

Wat betreft accommodatie zit je onder de 200 euro voor de maand goed. Voor boodschappen en eten kan je 50 euro per week rekenen. Je krijgt gratis warme lunch in het ziekenhuis en uit eten gaan of bestellen is niet duur. Boodschappen zijn iets goedkoper dan in Nederland, maar niet spotgoedkoop. Drankjes bij een cafeetje of club zijn maar een paar euro!

Leuke activiteiten

Een absolute aanrader is om op weekendtrip te gaan. Deze kosten rond de 250 euro. Als je na de stage zelf nog rond wil reizen, kan je rekenen op zo’n 500 tot 1000 euro extra.

Tot slot taxiritjes: deze zijn 1 euro voor een stuk van 20 minuten lopen.

Suriname is niet een doorsnee land en de stage is niet voor iedereen. Ik geloof oprecht dat als je avontuurlijk ingesteld bent en van reizen houdt, dit de leukste sprong in het diepe is die je kunt maken aan het begin van je studie.

Subsidies/ beurzen

Voor je zorgstage kan je een tegemoetkoming krijgen van 200 euro! Zo kom je dus al een heel eind voor het betalen van bijvoorbeeld je huur!

Heb je vragen over studeren in het buitenland? Bureau Internationale Samenwerking helpt je bij de voorbereiding van je zorgstage en denkt graag met je mee. Mail je vraag of voor meer informatie naar: International@vumc.nl. Neem ook een kijkje in het magazine ‘Grenzen verkennen’ waar medestudenten hun ervaringen delen over zorgstage in het buitenland!

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen