Dialogue, Health and Society is een van de specialisaties van de master Communicatie- en Informatiewetenschappen.
In deze masterspecialisatie richt je je op de rol van taal en communicatie bij het begrijpen én oplossen van gezondheidsproblemen. Je wordt een expert in gespreks- of conversatie analyse. Je leert hoe taal wordt gebruikt in bijvoorbeeld arts-patiëntinteractie, online gesprekken over duurzame en gezonde voeding of maatschappelijke discussies over vaccinatie. Maar je leert ook hoe je deze kennis kunt toepassen. Je loopt stage bij een gezondheidsorganisatie en stimuleert bijvoorbeeld de dialoog tussen verpleegkundigen en ouders in de zorg voor premature kinderen, of het gesprek tussen professionals en ouderen over ondervoeding. Na je studie kun je veel verschillende kanten op. Word dialoogspecialist bij de World Health Organisation (WHO), het Voedingscentrum, het ziekenhuis, of in de verslavingszorg. Online zijn er ook tal van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan webcare manager, social media redacteur of facilitator van een online Community of Practice.
Als student geneeskunde kun je de éénjarige mastertrack volgen terwijl je wacht op een plek voor je coschappen. Eventueel kun je ook een deel van je coschappen gebruiken als stageplek en er data voor je scriptie verzamelen.
Meer weten?
Kom dan naar onze voorlichtingsbijeenkomsten (ronde 1 en ronde 3) in de live VU Master’s Event op zaterdag 11 maart aanstaande, en geef je op via:
https://vu.nl/en/education/more-about/vu-master-s-event
Luister ook eens naar onze podcast, waarin een docent en student de opleiding bespreken (Inhoud, toelating, beroepsmogelijkheden):
Of bekijk onze VU1minute clip: https://www.youtube.com/watch?v=JuD3zS6zvVw
Meer informatie bij prof Hedwig te Molder: h.f.m.te.molder@vu.nl