Studentenpoli ontvangt internationaal bezoek

10-03-2023
54 keer bekeken 0 reacties

Wat nu als wij in Nederland antibiotica of zware pijnstillers zonder recept bij de apotheek konden krijgen? Dit is een van de opvallende verschillen die naar boven kwamen tijdens het bezoek van verpleegkundigen in opleiding van de Universiteit van South Carolina aan de Studentenpoli.

In het kader van een uitwisselingsproject werden de studenten rondgeleid en kregen ze een kijkje achter de schermen bij de “interprofessionele studentenpoli polyfarmacie”.

In dit interprofessionele onderwijsconcept werken coassistenten samen met farmacie studenten en verpleegkundig specialisten in opleiding. Hierbij nemen de studenten een medicatie anamnese af, voeren ze een medicatie review uit en pitchen hun medicatieadvies op een multidisciplinair overleg waarna het beleid wordt aangepast bij de patiënt.

Het is erg leuk om te zien dat de Studentenpoli van het AmsterdamUMC, dat is gebaseerd op de student-run clinics in de Verenigde Staten waar vooral zorg voor onverzekerde patiënten wordt geleverd, nu opvalt bij universiteiten in de Verenigde Staten. Na afloop van de rondleiding gingen wij in gesprek over culturele verschillen in het opleiden en het voorschrijven van medicatie. Zo zijn er in de Verenigde Staten veel meer geneesmiddelen zonder recept verkrijgbaar in de apotheek. Een enorm interessante dag met nieuwe ideeën en blijvende contacten voor verdere uitbreiding!

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen