"Caring Universities" helpt om mentaal welzijn te verbeteren

19-03-2023
421 keer bekeken 0 reacties

Heb je behoefte aan financiële, academische of mentale ondersteuning op een laagdrempelige manier? Kijk dan eens naar het online platform "Caring Universities".

Als studenten bevinden we ons in een periode van ons leven waarin we ons voortdurend ontwikkelen en groeien als mens. Het kan echter ook een uitdagende tijd zijn, met hoge prestatiedruk, stress, tijdtekort, en een gevoel van overweldiging dat soms overheerst.

Soms kunnen we ons zo gefocust voelen op onze studie tussen alle deadlines, stages en tentamens dat we onze mentale gezondheid vergeten en onszelf verwaarlozen. Het is belangrijk om te onthouden dat we als studenten niet alleen zijn en dat het vinden van een balans tussen werk en privéleven cruciaal is voor ons welzijn. Geneeskundestudenten zijn zich als geen ander bewust van het belang van self care, zowel op fysiek als mentaal gebied. Desondanks kan het gebeuren dat ze soms vergeten om goed voor zichzelf te zorgen.  

Daarom biedt Caring Universities gratis diverse middelen en ondersteuning om jullie te helpen tijdens jullie studie. Caring Universities maakt deel uit van een internationaal initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie onder leiding van Harvard, met als doel meer kennis op te doen over het mentale welzijn van studenten en dit te verbeteren. 

Het platform biedt wetenschappelijke programma's aan om mentale gezondheid te ondersteunen, uitstelgedrag, somberheid en stress te verminderen, en jouw zelfbeeld en slaap te verbeteren. Ze hebben een uitgebreide bibliotheek met artikelen en video's die je kunnen helpen bij het beheren van stress en angst. Daarnaast bieden ze ook een online counseling service aan voor als je behoefte hebt aan persoonlijke ondersteuning.  

Daarnaast zul je als student zo nu en dan te maken krijgen met financiële uitdagingen. Daarom heeft Caring Universities een sectie op ons platform met informatie over financiële ondersteuning voor studenten, waaronder beurzen en leningen. We raden je aan om deze sectie te bezoeken als je hulp nodig hebt bij het betalen van collegegeld, huur of andere kosten die komen kijken bij het studeren en het studentenleven. Veel studenten lopen namelijk geld mis, doordat ze bepaalde beurzen of vergoedingen niet aanvragen waar ze eigenlijk wel recht op hebben. 

Naast het bieden van middelen voor mentale gezondheid en financiële ondersteuning, biedt Caring Universities ook middelen om je academische prestaties te verbeteren. Ze hebben een sectie met tips over studievaardigheden en tijdbeheer, die je kunnen helpen om je studies efficiënter te benaderen en betere cijfers te behalen. 

Tot slot willen we benadrukken dat je bij Caring Universities deel uitmaakt van een gemeenschap. Ze moedigen je aan om contact te maken met andere studenten en deel te nemen aan evenementen en activiteiten. 

Dus, als je je ooit overweldigd voelt tijdens je studie of gewoon behoefte hebt aan financiële, academische of mentale ondersteuning, dan raad ik je ten zeerste aan om Caring Universities te bezoeken en te ontdekken wat het platform te bieden heeft. Je zult merken dat er veel middelen en ondersteuning beschikbaar zijn om je te helpen slagen en te gedijen als geneeskundestudent. 

We raden allereerst iedereen aan om op de site van Caring Universities een mental health check te doen, waardoor je meer inzicht krijgt in je mentale welzijn. Door deel te nemen, draag je bij aan de kennis van het door Harvard geleide initiatief en help je studenten over de hele wereld. 

De mental health check is volledig vertrouwelijk. 

Klik hier om naar het platfrom te gaan

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen