Anatomage: een digitale snijtafel

12-05-2023
189 keer bekeken 0 reacties

De Faculteit der Geneeskunde VU gaat als één van de eerste geneeskundefaculteiten in Nederland de digitale snijtafel inzetten voor practica over anatomie. De anatomage is een geavanceerd apparaat om 3d anatomie te leren. Organen, spieren doorbloeding; je kunt alles van alle kanten bekijken.

Ook kun je dwarsdoorsnedes van bijvoorbeeld organen laten zien. En er zit een database van MRI-scans in die docenten kunnen gebruiken in het onderwijs. De faculteit heeft twee Anatomages aangekocht: een voor de afdeling anatomie in de Medische Faculteit en een voor Springlab (KTC, locatie VUmc). De snijtafels kunnen behalve voor anatomielessen, ook worden ingezet voor studenten die extra willen oefenen buiten de reguliere colleges om.

Aäron Spapens legt in het onderstaande filmpje uit wat de digitale snijtafel zo bijzonder maakt en welke voordelen het gebruik van de tafel heeft.

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen