Geneeskundestudent genomineerd voor ECHO Award

05-09-2023
105 keer bekeken 0 reacties

De VU draagt geneeskunde studente Asmaa Elhassan voor, voor de ECHO Award WO 2023 vanwege haar bijzondere bijdrage aan een inclusievere samenleving.

'Asmaa Elhassan wordt in haar academische opleiding gedreven door een indringende ervaring die ze opdeed op de afdeling neonatologie van een ziekenhuis in Soedan, het thuisland van haar ouders. Na deze ervaring nam Asmaa zich voor om geneeskunde te gaan studeren, en wilde zich daarbij zo breed mogelijk ontwikkelen. Inmiddels heeft Asmaa haar bachelor geneeskunde afgerond en is ze begonnen aan de master geneeskunde bij de VU. Daarnaast heeft ze zich via een pre-master en master Business Administration bij respectievelijk Nyenrode University en de Erasmus Rotterdam School of Management toegelegd op het bestuderen van de financiële en organisatorische aspecten van de gezondheidszorg. Asmaa is binnen de VU een bekend gezicht en geluid. In het academische jaar 2021-2022 was zij voorzitter van de Universitaire Studentenraad en de Gezamenlijke Vergadering en heeft ze hard gewerkt om het gemeenschapsgevoel en de inclusiviteit op de campus te vergroten. Afgelopen jaar zette Asmaa zich ook op internationaal niveau voor haar medestudenten in als raadslid en studentambassadeur voor de Internationale Studentenraad van het Aurora Netwerk.'

In december wordt bekend gemakt wie de de winnaar is van de ECHO Award 2023.

UCLA Summercourse

Studenten die in aanmerking komen voor een ECHO Award zijn succesvolle studenten met een niet-westerse achtergrond die zich onderscheiden vanwege hun ondernemende instelling, organiserend vermogen, actieve maatschappelijke betrokkenheid en constructieve aanpak in uitdagingen gerelateerd aan uitsluiting. De winnaars worden beloond met een volledig verzorgde Summercourse aan de University of California, Los Angeles in de Verenigde Staten in 2024. Zij worden gekozen door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van mevrouw Kathleen Ferrier, voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie. In december wordt de winnaar bekend gemaakt.

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen