Studentenpoli Amsterdam

11-09-2023
37 keer bekeken 0 reacties

Ben jij al bekend met de Studentenpoli Amsterdam? Hier krijg jij de mogelijkheid om te leren in de praktijk. Binnen de Studentenpoli werken studenten in een interprofessioneel team van studenten, waar zij gezamenlijk verantwoordelijkheid hebben voor een patiëntcasus.

Studenten van verschillende medische opleidingen komen al vanaf het eerste jaar in aanraking met medicatie en vraagstukken met betrekking tot medicatieveiligheid bij echte patiënten. Het project richt zich op taken waarbij studenten verantwoordelijkheden dragen voor patiëntenzorg en interprofessioneel samenwerken met onder andere geneeskunde- en farmaciestudenten, verpleegkundig specialisten- en physician assistants in opleiding.

De organisatie en coördinatie van het project worden volledig verzorgd door een enthousiaste en goed opgeleide groep student-coördinatoren. Klinische beslissingen worden gesuperviseerd door ervaren professionals zoals artsen, klinisch farmacologen en medisch specialisten. Hierdoor kunnen studenten in een vroeg stadium van hun opleiding een waardevolle ervaring opdoen op het gebied van patiëntenzorg en farmacotherapie.

Je kunt onder supervisie van een arts al beginnen wanneer je in het eerste jaar zit. Je krijgt geen studiepunten en geen salaris, wel doe je er veel ervaring op. Inmiddels draaien er meerdere studentenpoli’s op het gebied van cardio¬logie, endocrinologie, interne geneeskunde en huisartsgeneeskunde. De studenten zijn vooral gericht op de medicatie van de patiënten. De studentenpoli is een groot succes en heeft al enkele onderwijsprijzen ontvangen. Bij de Studentenpoli ervaar jij hoe het is om patiëntzorg te leveren in de praktijk.

Ook actief worden binnen de Studentpoli? Solliciteren kan! Mail je CV en motivatie voor 1 oktober naar: Studentenpoli@amsterdamumc.nl. Neem ook een kijkje op hun Canvas account: https://canvas.vu.nl/courses/69895

 

Studentenpoli amsterdam

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Contact

Online community platform voor en door studenten van de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit. Zoek je informatie over ons onderwijs? Kijk op  onze website
E-mailadres: studioovu@amsterdamumc.nl

             

 

 

 

Cookie-instellingen