Als toekomstig arts wordt er van je verwacht dat je weet hoe te handelen in geval van medische nood. Niet alleen in het ziekenhuis, maar ook op straat! Daarom krijgen alle geneeskundestudenten in hun eerste jaar het Eerste Hulp Onderwijs (EHO) zodat zij vanaf het begin van hun carrière vaardig zijn met het verlenen van Eerste Hulp. Onder andere worden het universele DRS.ABCDE protocol, reanimatie, handelingen als stabiele zijligging en verbanden leggen aangeleerd.
Wat jullie misschien nog niet weten is dat de cursus ooit bedacht en opgezet is door studenten. Dit is inmiddels al meer dan tien jaar geleden en dat betekent dat er al vele gezichten hun steentje hebben bijgedragen aan het EHO. De organisatie vindt nog steeds plaats door studenten, het bestuur wordt gevormd door vier studenten met ieder een eigen rol. Zo is er een voorzitter, een penningmeester en externe coördinator, een student-assistentcoördinator en een inhoudelijk coördinator. Wij als bestuur zijn er samen met medisch eindverantwoordelijke Prof. dr. F.W. Bloemers achter de schermen mee bezig om de cursus draaiende te houden en te blijven verbeteren.
Via ZOOM en in het KTC hebben jullie wellicht al kennis gemaakt met onze student-assistenten. Ons team bestaat uit een mix van zo'n 50 enthousiaste bachelor en master studenten die wekelijks klaarstaan om jullie bijvoorbeeld te leren hoe je moet beademen of een stabiele zijligging uitvoert. En met succes, want samen zorgen we ervoor dat er jaarlijks ruim 300 studenten hun officiële (uitgebreide) Rode Kruis certificaat mogen aanvragen. Een cursus gerund voor en door studenten dus!
Mocht dit jou nou ook leuk lijken, houd de vacature pagina in de gaten want wie weet kom jij EHO lessen geven volgend collegejaar!