Kan de hyponatriëmie waarmee deze patiënt opgenomen is verklaard worden door zijn diuretica gebruik?
Worden alle aandoeningen van de patiënt behandeld of missen er nog medicijnen?
Hoe verklaar je eigenlijk dat antibiotica diarree geven?
Zou deze patiënt een statine moeten krijgen of enkel leefstijladviezen?
Dit zijn vraagstukken waar we ons bij de Studentenpoli regelmatig mee bezighouden. Spreekt dit je aan? Lees dan snel verder.
De Studentenpoli-VUmc is in 2012 opgericht vanuit de sectie farmacotherapie. Het doel van de Studentenpoli is om studenten zo vroeg mogelijk in aanraking te laten komen met de praktijk en de farmacotherapie. Het voorschrijven en stoppen van geneesmiddelen zijn moeilijke vaardigheden waar we jullie zo vroeg mogelijk in willen trainen. Door middel van het opdoen van praktijkervaring, interprofessionele samenwerking en het hebben van maximale verantwoordelijkheid hopen we jullie voor te bereiden op jullie toekomstige loopbaan als zorgprofessional. Dit doen wij door verschillende poli’s en projecten aan te bieden onder begeleiding van student-coördinatoren en artsen, en door de verdieping in de farmacotherapie. De verschillende poli’s en projecten zijn onder andere in het ziekenhuis en op de huisartsenpraktijk. Je doet medicatiereviews, optimaliseert het cardiovasculair risicomanagement en verdiept je in bijwerkingen van medicatie en dit alles bij echte patiënten.
Je zal ongeveer twee dagdelen per maand meedoen en je bent aanwezig bij leerzame en leuke informatieavonden. Aanmelden kan al vanaf het eerste jaar van de bachelor!
Bij vragen kun je altijd mailen naar: studentenpoli@vumc.nl. Op onze LinkedIn pagina staat meer informatie en stellen wij de verschillende poli’s voor.
Ps. Neem eens een kijkje op farmacopedia voor richtlijnen en tools voor farmacotherapie! En wist je dat er veel handige filmpjes van colleges en casuistiek door de sectie farmacotherapie zijn gemaakt? Of bezoek de RECIPE-website om meer te lezen over het onderwijs in farmacotherapie.
